Openingsuren

In de periode van maart tot oktober is onze ijsbar geopend op de onderstaande dagen en uren.


Afhankelijk van het weer kunnen deze uren afwijken, als er een afwijking is op de normale openingsuren, dan zal u daarvan altijd een melding op deze pagina en op onze homepagina.


maandag
14:00 - 22:00
dinsdag
14:00 - 22:00
woensdag
14:00 - 22:00
donderdag
14:00 - 22:00
vrijdag
14:00 - 22:00
zaterdag
14:00 - 22:00
zondag (en feestdagen)
13:30 - 22:00

" Een zomer zonder het ijs van ROSSI
is geen echte zomer... "

Ijs Rossi

Onze Geschiedenis

Al bijna 50 jaar maken wij met veel liefde en overgave heerlijk versbereid ijs. Het wordt volgens een authentiek Italiaans-Belgisch recept met hoevemelk geproduceerd. 

Wij staan vooral bekend om ons smaakvol, versbereid ijs, maar eveneens om onze snelle en vriendelijke service. Zowel in onze gezellige ijsbar, als in onze ijskarren. Iedereen wordt er gewoonweg blij van om ons ijskar-deuntje in de verte te horen klinken. Kinderen zijn er dol op en ook ouderen genieten met volle teigen van ons ijs. Wij zijn vanaf maart tot eind oktober geopend. 

Onze ijskarren rijden eveneens rond in deze periode. Echt iets om naar uit te kijken. Neem gerust een kijkje op onze website, en kom meer te weten over onze heerlijke lekkernijen. U vindt er foto's van vroeger tot nu, onze geschiedenis, nieuwigheden en contactgegevens.


In 1966 werkte vader Luigi Rossi in de kolenmijn In Zolder. Het was een tijd van hard werken en armoede. Het was dan ook maar begrijpelijk dat Luigi graag een centje wou bijverdienen na zijn werkuren in de mijn.

Op een dag had hij een interessant gesprek met een dorpsgenoot. Tussen pot en pint werd Luigi ervan overtuigd om ijs te maken en te verkopen, om zo zijn familie nog beter te kunnen onderhouden.


De behulpzame dorpsgenoot leerde Luigi's vrouw, mevrouw Bove Livia, ijs te maken. Luigi kwam dan thuis van de mijn en kon meteen met de camionette de baan op om het ijs te verkopen aan het hele dorp.

Het werd meteen een succes!


In de Jaren 80' namen Fausto Rossi, zoon van Luigi, en zijn vrouw Chantal Mignon het werk over. Drie jaar later hadden zij een grote garage met een atelier gebouwd, waarin ze genoeg plaats hadden om hun ijs te bereiden.

Nu baten ze een gezellige ijsbar ult in Houthalen-Helchteren (Lindeman) en verspreiden zij het smaakvolle ijs met hun ijskarren. Het succesverhaal zet zich verder...

Fausto: "Ondertussen beschikken we over een aantal ijskarren en een gezellige Ijsbar, en de kwaliteit van het ijs is nog steeds even goed gebleven.
Dit merk je bijvoorbeeld aan de publiciteit die we kregen in de krant, maar ook aan onze vaste klanten die niet genoeg kunnen krijgen van onze lekkernij".


Sinds eind jaren 90 is er de derde generatie Rossi die van zich laat spreken, vanaf dan komt de oudste zoon Flavio de zaak versterken. Sinds ± 2007 speelt ook de tweede zoon Fulvio mee in het succesverhaal van Ijs Rossi.

Ook de jongste van de zonen, Mattia laat niet lang op zich wachten en zorgt voor versterking sinds 2011.

Dan is er nog de enige dochter in de familie, Danila die de familie komt bijspringen op drukke, zeg maar "zonnige" dagen.

 

Contact

Gebruik het formulier

2019 Ijs Rossi All rights reserved | Powered by CODEAS